Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Koд "Лични"

"Заканата" на президента да се намеси във властта, прави изкуствено дишане на Борисов

21:45 | 3 септ. 2018 | Видяна 270
На снимката:

Днешното обръщение на Радев е нелепо, не толкова като оценка на нещата. Картината е очевадно негативна, но "заканата" да се намеси направо прави изкуствено дишане на Борисов - 3!?! Първо, освен ако България става президентска диктатура, пълномощията да се намеси минават през предсрочни избори. Но тъй като той се обявява против тях, означава че иска директно власт без избори, без демократични правила. 
Нелепостта в реакцията му говори за някакво вътрешно напрежение, породено от външни и вътрешни очаквания, които очевидно не може да изпълни. Напъва се, напъва се, а -----мишле. 
Не било време за оставки !? трябвало да се работи.
Ей, богу в такъв случай се казва - да беше замълчал, можеше да остави надежда да тълкуват мълчанието му като мъдрост. Проговори и стана страшно - разсея и последните съмнения.
Амбициите на този човек са много над ръста му в пряк и преносен смисъл. Къса му е управленската мъдрост - нито знае кога, нито как. А "синхронът" му с Нинова прави драматургията катастрофична. 
Като генерал просто обича власт, повече власт, ако може цялата власт - днес и сега. Не се залъгвайте, ако я има ще командва като в армията.
Ситуацията в страната е ясна - ще продължи агонията с новия вариант на правителство на ГЕРБ -3. Ще скачаме от криза в криза. Радев ще продължи да озвучава от президентската си кула послания към народа, които по безмисленост могат да спорят само с климатичните промени.
Могат да закърпят някак ситуацията но есента ще бъде жежка. Ако Симеонов поеме туризма - трус и криза. Ако Ангелкова поеме транспорта - шок и ужас. И така нататък. 
Алтернативата ще дойде от сили извън Парламента плюс тези, които първи напуснат потъващия кораб.

Автор: Илиян Василев

Източник: Фейсбук

 


Коментари

Къса му е управленската мъдрост - нито знае кога, нито как. А "синхронът" му с Нинова прави драматургията катастрофична

бивш български посланик в Москва

Още новини от категорията