Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Код "Лично"

Ало апаши пробвали да ужилят и говорителя на главния прокурор

10:39 | 6 ноем. 2017 | Видяна 153
На снимката: Говорителят на обвинител номер 1 Румяна Арнаудова
Говорителят на обвинител номер 1 Румяна Арнаудова-1483514079.jpgГоворителят на обвинител номер 1 Румяна Арнаудова-1483513873.jpg

Говорителят на обвинител номер 1 Румяна Арнаудова призна, че ало измамници са опитали да я ужилят, като са й звънели, при това два пъти и докато е била на служебното си място в прокуратурата.

Това се е случило преди година, но престъпниците са усетили, че тя няма да поддаде. "На служебния телефон в прокуратурата са ми звънели два пъти. Първият път ми казаха "Лельо, ти ли си?". Аз първосигнално казах да. Когато започнаха да ми обясняват обаче, че са предизвикали ПТП се усетих. Племенницата ми е ученичка, няма как да кара, а си е в училище. Все пак опитах да играя роля, за да подпомогна разследването, но те ме усетиха", призна Арнаудова в ефира на Нова ТВ. Тя посочи, че това се е случило преди около година, но няма как обаждането да бъде проследено. "Много е трудно да се установи обаче в кой момент и от къде е постъпило това обаждане. Вторият път опитах да играя роля отново, но не ми се получи. Те много бързо се ориентират дали човекът се е вързал или няма да поддаде. Говориха ми, че им трябват пари за операция. Вероятно набират номера съвсем случайно", разказа Арнаудова.

 

"Само от миналата седмица 17 лица са измамени от ало измамници. Всички потърпевши са възрастни хора. Те са дали повече от 55 000 лева", отчете тя относно телефонните измами. И добави: "Те са много изобретателни. Нека всички да знаят, че прокуратурата и полицията не искат пари по телефона. Дори подкупи не се искат по телефона. Схемите са различни, трябва да се работи за превенция. Към този момент нямам информация колко хора са вкарани в затвора за това нещо. Колкото и да затрудняваме ало измамниците, те намират своите начини да действат."

vlasti.bg


Коментари

Разкриваемостта на телефонните измами – 15-16%

Още новини от категорията