Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

#МеТоо

Бил Козби влиза в затвора за сексуално насилие

09:50 | 26 септ. 2018 | Видяна 126
На снимката: Снимка: Архив

Американският 81-годишен актьор и комик Бил Косби ще влезе в затвора за изнасилване. Това стана ясно след вчерашното съдебно заседание.

Неговата присъда е между 3 и 10 години. Това означава, че той ще излежи най-малко 3 години, преди да има право да се яви пред комисията за предсрочно освобождаване за добро поведение. Освен това той трябва да заплати и глоба от 25 000 долара.

Адвокатите на актьора обявиха, че ще обжалват присъдата. Самият Козби заяви при произнасянето на присъдата, че правосъдието не би трябвало да се влияе от това дали на подсъдимата скамейка седи известна личност.

През април тази година той се призна за виновен по обвиненията в изнасилване отпреди години. Десетки жени свидетелстваха срещу него, твърдейки, че са били упоявани и насилвани от Козби.

След присъдата една от жертвите е споделила пред медиите, че иска той да получи 30 години затвор, но е удоветворена, че все пак ще бъде наказан.

Козби е част от редицата влиятелни мъже в развлекателната индустрия, обвинени в сексуално насилие. Обвиненията срещу него излязоха преди вълната #МеТоо. Също така той е и първият, който получава присъда.

Продуцентът Харви Уайнстийн през юли бе пуснат под гаранция. Движението #MeToo набира скорост и вече бяха обвинени Люк Бесон, Кевин Спейси и други.

vlasti.bg


Коментари

Движението #MeToo набира скорост и вече бяха обвинени Люк Бесон, Кевин Спейси и други

Още новини от категорията