Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Шоуто на Борисов

Бойко Борисов: Казвам, че всички парле ву франсе и ....куп др. бисери в един ден

17:57 | 25 авг. 2017 | Видяна 9585
На снимката: Премиерът Бойко Борисов разведе френския президент Еманюел Макрон в парка на резиденция "Евксиноград"

"Казвам, че всички парле ву франсе". Това каза премиерът Бойко Борисов на президента на Франция Еманюел Макрон, впечатлен от езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов и други посрещачи на летище Варна.

Макрон разбира, че домакинът щастлив казва нещо и се обръща към него с недоумяващо: "Мм?"... И тогава в типичния си непрунуден стил премиерът казва онова за "парле-ву-франсе"-то.

 

След официалните срещи премиерът Бойко Борисов разведе френския президент Еманюел Макрон в градините на "Евксиноград". Разговорът между двамата бе излъчван на живо на фейсбук профила на Борисов.

 

Е.М. - Кой е живял в този замък?
Б.Б. - Тука са идвали на ваканция летно време. Тази резиденция се ползва... в нея не се спи... само за днес, специално за теб.
Е.М. - На какво разстояние е от София?
Б.Б. - Със самолет е 26-27 минути. Иначе по пътя е към 500... Ще дойдеш в София на официално посещение, догодина ще има председателство, ще дойдеш пак.
Е.М. - Ти къде си?
Б.Б. - В София на малко... (не се чува).
Е.М. - Банкя?
Б.Б. - Първо бях кмет на София два мандата. Тогава си направих партия... (двамата говорят за Черно море, но не се чува добре).
...

 

Б.Б. - Турция, България, Румъния срещу нас, Грузия - по-вдясно, а Крим е малко на ляво ей така.
Е.М. - Днес няма вече някакви локални конфликти между тези държави... (преводачите се отдръпват, за да си направят двамата лидери снимки в градината).
...

 

Б.Б. - Ей ся таман ще ти покажа часовника... Снощи беше тъмно. Изгасиха снощи лампата - да било по-сигурно (смее се). Щях да ги бия после - тука, като влезнахме в тъмницата... загасили, за да...
Е.М. - И патрулният кораб, който цяла нощ стоеше и наблюдаваше пространството.
Б.Б. - Още стои.
...

 

 

 

 

Е.М. - Колко струва ежедневно това?
Б.Б. - По принцип е само за правителствени делегации. Иначе за сватби, за такива тържества, си плащат. Паркът може да се ползва от граждани (не се чува).
...

 

Б.Б. - Ей там ти е Крим (показва през терасата). Това горе, където се вижда, са ни другите курорти и голф клубове, най-хубавите ни части...
Е.М. - Тази сутрин някои са видели делфини!
Б.Б. - О, да. Има, много... Благодарение на европейските програми всичко е пречистено.... преди всичко се изливаше в морето (не се чува).
...

 

Б.Б. - Влизат през Истанбул... 2018 г... ще отреже и България, и Украйна (не се чува добре, вероятно обяснява за газови връзки)... имаме най-развитата газопреносна система на Балканите.... Затова решихме европейски газов хъб "Балкан". Той ще се намира ей тука на близо, на 50 км от Варна... От Балчик - Бриджит сигурно ще види, пак иде на платформите...
Е.М. - Те са ваши териториално води, нали?
Б.Б. - Да, наши.
Е.М. - Каква е частта, която ще произвеждаш, и - която ще внасяш газ?
Б.Б. - Ние на практика газ... (не се чува).... транспортираме нагоре.
...

 

Б.Б. - Ние още 2013 г. покрихме квотите до 2020 г. - ветропаркове, соларни... Сред първите страни сме по възобновяема енергия. И водната енергия, която също е зелена.
Е.М. - Какъв е делът на употребяваната зелена енергия в България?
Б.Б. - Над 20%... 27-28%.
Е.М. - А останалото?
Б.Б. - Останалото са въглища - това са две американски централи и една българска. И в Козлодуй имаме два руски реактора... (...).
...

 

Б.Б. - Така че много е стратегическо региончето.
Е.М. - И всъщност вижда какви са му измеренията, когато човек е тук.


Коментари

Георгиев

20:48 | 26 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Алеко, бедни ми Алеко. Не можеше и да предполагаш какъв бай Ганьо от плът и кръв ще се роди.


Теодора Соколова

17:46 | 26 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


На президента всичко му беше написано от компетентни хора. При разговора, той беше прекалено стегнат. Бойко не спазва изцяло етикетите норми, но за сметка на това е искрен и непринуден. Всеки би могъл да говори по теми, който е назубрил. Но не всеки би могъл да осъзнава думите си.


Евгения Димитрова

16:06 | 28 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


От кога простащината и некомпетентността се приемат за непринуденост?


Величко Тодоров

11:14 | 26 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Изключително нелепо присъствие на премиера ни. Искрено съчувствах на преводачите, които определено много трудно схващаха какво иска да каже нашето момче. За сметка на това, френският президент се държа достойно, отстоявайки интересите на държавата си, задаваше ясни въпроси и определено трудно схващаше превода на отговорите. Президент Радев беше точен, политически сдържан и логичен. Надявам се така да се е държал и в разговорите на четири очи естествено без преводач .


Радко Мирчев

09:25 | 26 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


БОЖЕеее... !!!


Мина Димова

21:03 | 25 авг. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Много ниско ниво на разговор ?! Чак звучи невероятно !


"Ей ся таман ще ти покажа часовника... Снощи беше тъмно. Изгасиха снощи лампата - да било по-сигурно. Щях да ги бия после - тука, като влезнахме в тъмницата... загасили, обяснява домакинът

Още новини от категорията