Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Звезден рожденик

Бриджит Бардо на 84: "Аз съм мръсница нито повече, нито по-малко от всяка друга жена"(ГАЛЕРИЯ)

11:24 | 28 септ. 2018 | Видяна 641 | Галерия
На снимката:
-1506602485.jpg-1506602531.jpg-1506602576.jpg-1506602629.jpg-1506602694.jpg-1506602749.jpg-1506602782.jpg

Тя е една от най-желаните жени на миналия век. Зад гърба си има : 4 брака, 100 любовника и 4 опита за самоубийство. Серийната съблазнителка Бриджит Бардо пленяваше кино зрителите в началото на 50-те години на миналия век, превръщайки се от сладко момиченце в моделските си фотосесии в секс богиня във филмите си.

„Отдадох младостта и красотата си на мъжете. Но мъдростта и опита си ще дам на животните“, казва Бриджит Бардо, която днес навършва 83 години.

 

Началото...

 

Камий Жавал се ражда в богато буржоазно семейство и още от малка има всичко, за което може да си мечтае - уроци, балет, пиано, голяма къща с градина, прислуга. Тя притежава и още няколко важни неща – красиво лице, сексапил, харизма...

Родена в заможно парижко семейство на 28 септември 1934 година, тя живяла в елегантния 16-и район на Париж, близо до Айфеловата кула. Семейството прекарвало уикендите си във вилата си западно от Париж, в Лувсиен, зимните ваканции - във Френските Алпи, а летните - в Сен Тропе, на Френската Ривиера

"Бри", както я наричали родителите й, била записана на уроци по балет от майка си Мари-Жан, както и на курсове за модели. По онова време се смятало, че тя притежава идеалната височина и нямала проблеми с теглото като конкурентките й Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и Марин Карол. Бри се появява на корицата на списание Elle през май 1949 година в първия си моден ангажимент, облечена в по-младежка версия на дрехите на приятелките на майка й.

Образът й на сладко момиченце се развива след първите й дни в модния бизнес, когато среща Роже Вадим, асистент на режисьора Марк Алегре, открил най-големите звезди на френското кино през 30-те години на миналия век.

 

Вадим бил изпратен от шефа си да види 16-годишното момиче във връзка с проект за нов филм. Бардо не получава ролята, но двамата с Вадим мигновено се влюбват лудо. Той запознава Бриджит с приятелите си в медиите, дава й книги като "Вторият секс" на Симон дьо Бовоар и я въвежда в секса. Двамата започнали да се срещат тайно, а по-късно и явно против волята на родителите й, които заплашили да я изпратят в Англия. Те омекнали едва когато Бардо опитала за първи, но не за последен път, да се самоубие, но били категорични, че двамата не могат да се оженят, докато тя не навържи 18 години. Депресирана от мисълта, че няма да вижда любимия си, Бриджит сложила главата си във фурната и се изгорила, но родителите й я открили навреме. Сватбата й с Вадим е в Париж на 21 декември 1952 година и това е последният път, в който Бардо се появява в консервативно облекло.

След четири години в киното Бриджит снима десетина филми, които са забелязани благодарение на нейната красота и сексапил. Първият филм на Вадим като режисьор - "И бог създаде жената" от декември 1965 година с участието на съпругата му и звездата Жан-Луи Тринтинян, променя всичко. Той постига светкавичен успех, а актьорите се сдобиват с международна известност. Филмът слага край на брака на Бардо с Вадим, след като тя се влюбва в Тринтинян. Четири години след бляскавата си сватба в катедралата "Нотр дам" в Париж Вадим и Бардо се развеждат.

Бардо била лудо влюбена в Тринтинян, който също се развел със съпругата си. Двамата живели заедно две години, но след това фриволната секс богиня започнала връзка с певеца Жилбер Беко, който бил женен. Изневерите станали нещо обичайно в живота й и тя винаги първа си тръгвала от дадена връзка. Самата Бардо признава, че имала над 100 любовници, някои от които жени.

 

Жак Шарие е вторият й съпруг и баща на детето й. Тя не искала бременността, но родителите на Шарие я убедили да запази детето. Раждането у дома било трудно. Бардо така и не създава близка връзка със сина си Никола, роден през януари 1960 година и Шарие поема попечителството върху детето.

На 26-я си рожден ден Бриджит отново опитала да се самоубие, като погълнала цяло шишенце с приспивателни и разрязала китките си във вилата си в Ница. "Не съм създадена да бъда майка. Не съм достатъчно зряла и зная, че е ужасно да признавам това, но не съм достатъчно зряла, за да се грижа за дете", споделя Бардо няколко години по-късно.

Бриджит отново е тласната към депресия от същите медии, които постоянно я възхваляват. Тя мразела ордите от репортери, които я следвали по петите и я разкривали безмилостно. Нейната красота достига зенита си през 60-те години и филмовата й кариера рухва в края на десетилетието.

 

На 40 години тя приключва с кариерата си в киното, започва да се занимава със защита на животните и основава собствена фондация, която се бори за техните права.

 

Vlasti.bg подбра своите любими цитати от Бриджит Бардо за любовта, мъжете, красотата...

 

1. "Била съм много щастлива, много богата, много красива, много известна, но и много нещастна."

2. "Трябва ли да има причина, за да обичаш?"

3. "Светът е малък: в края на краищата всички се стремят към леглото."

4. "Няма по-тежка работа от старанието да изглеждащ красива от осем сутринта до полунощ."

5. "Най-прекрасният ден в моя живот? Беше нощ."

6. "Най-добри са полезните подаръци. Да речем, аз му подарявам носни кърпи, а той на мен – палто от норки."

7. "Знам какво е грях."

8. "По-добре е да бъдеш неверен, отколкото да бъде верен, без да го искаш."

9. "Аз съм мръсница нито повече, нито по-малко от всяка друга жена."

10. "Нима мислите, че когато нощем си сама в леглото, мисълта, че те обича половината свят, може да те утеши? Половината свят е нищо."

11. "Никога не правя нищо случайно."

12. "Всяка любов продължава толкова, колкото заслужава."

13. "Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават."

14. "Тъжно е да остарееш, но хубаво да узрееш."

15. "Бракът е договор, чиито условия всекидневно се преразглеждат и потвърждават наново."

16. "Аз съм момиче от добро семейство и съм добре възпитана. Един ден обърнах гръб на тази си страна и станах бохем."

17. "Могат да ме наричат грешница, но аз съм в хармония със себе си."

18. "Ако всеки мъж, който гледа моите филми, не реши, че иска да прави любов с мен, аз ще бъда много по-щастлива."

19. "По-добре стара, отколкото мъртва."

20. "Жените стават по-нещастни, когато се опитват да бъдат по-свободни."

21. "Колкото по-виновна се чувствам към един мъж, толкова повече внимание проявявам към него."

22. "Докато правя любов, никога не мисля."

23. "Аз напускам, преди да ме напуснат."

24. "Ако не обичате животните, не обичате хората."

25. "Дадох красотата и младостта си на мъжете. Затова възнамерявам да дам мъдростта и опита си на животните."

 

vlasti.bg


Коментари

„Отдадох младостта и красотата си на мъжете. Но мъдростта и опита си ще дам на животните“, казва актрисата, която днес навършва 84 години

Още новини от категорията