Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Избраните от народа

Депутати се ядосаха на президента: Трябва да ни уважава

12:59 | 19 ян. 2017 | Видяна 4207
На снимката: Румен Радев явно засегна народните представители

Репликата на новия президент Румен Радев към народните представители и правителството "Имате още една седмица" разбуни духовете в парламента, след като държавният глава положи клетва.

 

Радев направи изказването в момент, в който депутати от дясната част на пленарната зала демонстративно се смееха или пък подхвърляха реплики към него, след което пък напуснаха. Въпросното изказвено видимо подразни избраните от народа, след което те започнаха да се надпреварват в критиките си към държавния глава.

 

"Не е нормално един президент, който казва в неговата реч, че ще бъде обединител на нацията, че ще бъде президент на всички български граждани, да се обърне към парламента и да каже остава ви една седмица", остро реагира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и продължи.

 

"България е парламентарна република и той трябва да се отнася с нeoбходимото уважение към институцията парламент, както всички ние народни представители се отнасяме с уважение към президентската институция и за нас няма абсолютно никакво значение кой е президентът на страната, от коя политическа формация е избран и предложен, а важно е да изпитваме уважение и респект от президентската институция и заедно между институциите в България да има интегритет", допълни Цветанов.

 

Аналогично, но доста по-обрано беше мнението и на премиера в оставка Бойко Борисов.

 

"Притесни ме поведението на част от залата - как се реагира на една или друга реплика. Притесни ме и това, че той им отговори. Като президент на всички българи, не беше правилно, защото той е и техен президент", каза Борисов, като явно имаше предвид, че Радев е трябвало просто да подмине насмешките на депутатите.

 

Председателят на ДСБ Радан Кънев пък изрази мнение, че президентът си е "изпуснал нервите" и го атакува заради съдържанието на речта му.

 

"Чухме не програмна реч, чухме тъжен шаблон. Не разбрахме как той иска да се промени България, не чухме нищо по темите съд, социална политика, външна политика, освен общи приказки", обяви Кънев. 

 

Един от напусналите залата Гроздан Караджов от Реформаторския блок, пък обясни защо си е изляъзл насред речта на новия президент.

 

"Той сричаше. Можеше поне да се постарае да прочете веднъж или дваж предварително това слово, за да го произнесе с необходимата гладкост и дикция.

 

"При видимо несъответствие в неговото слово той каза, че ще бъде лаконичен и ще използва думите с точното им съдържание, а в същото време неговата реч беше пример за абсолютно обратното, залата му се изсмя. Тогава той се обърна и каза: Остава ви една седмица”, обясни своето виждане по случая Караджов.


Коментари

Петър Петров

01:00 | 21 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Нема уважение! Само сол и бесило за вас, мамето ви гадно! Гадни, бездарни потомци на комунягите толкова си можете, ние го знаем, вие го знаете, всички го знаят!


румен стоянов

16:30 | 20 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Анализ на Булг страфор Приятели, Доскоро българофобите вменяваха два недостатъка на българофила, Президента ни Генерал Р.Радев : Не разбирал нищо от политика Не ще може да се справи с президентските правомощия Но , какво се случи при полагането на клетва в Парламента; 1. Президента Р.Радев изнесе не просто някаква реч, а истинска Политическа Програмна реч, която от сега може да се нарече ВЕЛИКА и е сигурно, че в следващите години ще чуем нейни версии изнесени от множество европейски и световни политици, която ще се изучава от политолозите като Класическа, с което РАЗМАЗА политическите ни самозванци на прехода 2. Показа на самозабравилите се депутати, като на новобранци, как се контролира и въвежда Ред сред политическа аудитория, по старото армейско правило : Казвам, показвам, наказвам ! Как ли ? По време на Мъдрата му реч, политическите ни самозванци първоначално притихнаха, защото чуваха за първи път в живота си истин


Буревестник

15:54 | 19 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Вашта мамица простаци! Вие цял живот се подигравате с народа, а той трябва да ви търпи просташките изцепки. Танковата бригада в Долна баня за вас. Вие за това е унищожихте.


Петър Стойков

21:16 | 19 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Тя не бе в Долна, а в Горна баня, но вече я няма. Политиците глупаци с мръсната вода изхвърлиха и детето от коритото.


Ирена

15:44 | 19 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Мвого са чувствителти нашите депутати.Не работят,не ходят на работа,харчат като за последно,полуграмотни ,а и държат се като гамени,НО искат уважение.Да господа,остава ви малко и се надявам повечето от вас да не стъпят никога в тази институция!


?

14:58 | 19 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Репликата на президента не бе към определена парламентарна група! Тя бе в отговор на неуважението което демонстрират депутати към конституционна процедура и всички български граждани направили суверенен избор! Една от причините България да е на това дередже, са ниските лична и парламентарна култура на депутати! Защото ако депутатите могат да си позволят всякакво поведение и след това безпардонно да напускат пленарна зала, то българските граждани не могат да се радват на подобна фриволност и точно за това напускат в посока, зад пределите на българските граници!


СИН ГЕРБЕР

23:39 | 19 ян. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


Прав е президента! Браво на него!!! Толкова са се ояли и са толкова нагли тези "избранници" на народа че заслужават и още по остри думи да ходят да се оплачат на арменския поп.За тях е стих от великият Валери Петров " ТИ ВГЛЕДАЙ СЕ ВЪВ КРАЯТ РОДЕН ДЪЛБОКО ТАМ, ПОД СЛОЯ ГОРЕН, ЗАГРИЗАЛ ТАЙНО СЛАДЪК КОРЕН МЕЗОН ТЕ ГЛЕДА ОКОКОРЕН"


Репликата "Имате една седмица" разбуни духовете в парламента

По темата