Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

За бръчките и един крем

Eлена Поптодорова: Ще съдя всеки, който прекрачи границите на етиката

15:44 | 6 март 2017 | Видяна 703
На снимката: Елена Поптодорова

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова излезе с официално изявление по повод уличаването й в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава.

 

Публикуваме пълния текст на позицията й, изпратена до БТА:

 

"В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена.

 

Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90 годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по-късно при моето обратно кацане във Варшава, възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба.

 

Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт.

 

Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел.

 

Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допусна разпространието на откровени лъжи за мен и семейството ми.

Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас.

 

В момента се намирам във Варшава, а в края на тази седмица ще бъда в България и ще говоря пред български медии от първо лице.

 

vlasti.bg


Коментари

В края на тази седмица дипломатката се връща в България

По темата