Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Кремгейт

Eлена Поптодорова: Термоядрен удар заради чужди интереси, скроен от ДС

21:06 | 12 март 2017 | Видяна 1056
На снимката: Бившата посланичка на България в САЩ

Бившата посланичка на България в САЩ Елена Поптодорова коментира пред Нова тв последните събития около нея като "термоядрен удар", скроен от ДС заради чужди интереси.

Преди няколко дни тя бе уличена, че е присвоила крем от безмитен магазин на летището във Варшава. По време на интервюто Поптодорова бе видимо изнервена и трудно се овладяваше - плачеше, повишаваше тон.

 

“Предлагаха ми да бъде кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения. Разговори за служебен премиер е имало, била съм в списъци на разни кръгове да бъда и кандидат за еврокомисар”, заяви още Поптодорова по време на разговора.

Бившият ни посланик в САЩ обясни, че поради боравенето с множество предмети на летището, вътре в самолета е установила, че по погрешка е взела крем от магазина, в който е била без да го плати. След като пристига в София, поради стресовата ситуация, тя е преценила, че ще върне крема. По думите й той е бил неотворен, тя е понесла отговорност за грешката си и се е извинила.

Тя обясни още, че поради спецификата си на работата като посланик много добре е знаела каква е сигурността по летищата и че е оставила следа и отхвърли всякаква възможност, че е откраднала крема нарочно. На въпрос не е ли можела да се обади и да реагира по друг начин, след като е разрала какво се е случило, бившият ни посланик каза, че поради паника не е можела да вземе правилното решение. „Липсата на логични действия показа колко съм била притеснена“, допълни Поптодорова.

За реакциите в голяма част от медиите у нас Поптодора заяви, че се е почувствала като „разчленена“ и „разпадната  – внезапно и несправедливо“. Тя коментира, че първоначалната информация за случая излязла в полско радио показва, че тя е дадена по телефона, тъй като името й е било написано на полски. Също остро осъди медиите спекулирали със семейната и трагедия.

Поптодорова разказа и за личните ужаси, които е преживяла, и истинските факти свързани с нещастната смърт на двегодишната й дъщеричка и парализирания си съпруг, за който се е грижила.

 

vlasti.bg


Коментари

“Предлагаха ми да бъде кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения", призна бившият дипломат

По темата