Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Корупционни схеми

Eлена Йончева показа "слепите" места във филма "Границата"

10:49 | 14 ноем. 2017 | Видяна 349
На снимката: 20-минутният документален филм на депутата от БСП Елена Йончева, излъчен в НДК

Служител на "Гранична полиция" е готов да свидетелства за корупционна схема, през която каналджии прекарват безпрепятствено нелегални имигранти от Турция в България.

Това показва 20-минутният документален филм на депутата от БСП Елена Йончева, излъчен в НДК.

Сред присъстващите на събитието бяха нейни колеги от групата на "БСП за България", партийният лидер Корнелия Нинова, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов.

Полицаят, чиято самоличност не се показва, твърди, че каналджиите събитат между 7000 и 15000 евро от всеки прехвърлен през границата мигрант. За да преминат безпрепятствено, те използват корупционни схеми на "Гранична полиция", твърди той.

По думите му - трафикантите имат точна информация за всички места по границата с Турция, които не се следят с камери и сензори. Знаят се и нарядите на отделните граничари, а информацията се придобива по вътрешни канали от МВР.

Така въпреки изградената ограда, каналджиите могат да преминат, без да бъдат засечени или преследвани.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че част от данните в разследването на Йончева са известни на службите за сигурност.

Според него, проблемът с преградното съоръжение по границата е възникнал заради занемаряването му през 2013 г. В момента текат процедури за доизграждане на системата за видеонаблюдение, за да няма "слепи" петна по границата.

Копие от филма ще бъде предадено и на премиера Бойко Борисов, каза Цветанов.


Коментари

Сред присъстващите на събитието бяха партийният лидер Корнелия Нинова, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов

Още новини от категорията