Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Звезден Рожденик

Eмблемата на френското кино Софи Марсо на 51 (ГАЛЕРИЯ)

16:03 | 17 ноем. 2017 | Видяна 422 | Галерия
На снимката: Eмблемата на френското кино Софи Марсо на 51
Eмблемата на френското кино Софи Марсо на 51 -1479381673.jpgНа червения килим-1510927730.jpgВдъхновяваща и на половин век актрисата разхожда красотата си по всички континенти-1510927671.jpgВдъхновяваща и на половин век актрисата разхожда красотата си по всички континенти-1479381511.jpg-1479382434.jpg-1479381962.jpg-1479382085.jpg

Тя партнира на Мел Гибсън в "Смело сърце" и доказа, че може да изиграе по-ужасен злодей от и Робърт Карлайл с ролята си на Електра в "Един свят не стига". 

Холивуд, Варшава, Париж: Софи Марсо дълго време разхождаше  красотата си по всички континенти. Виждахме я ту под палмите на Холивуд, ту в  сивия пейзаж на Варшава, където е съпругът й Анджей Зулавски. Днес емблемата на френското кино навършва 51 години.

 

Началото

 

Софи Марсо с истинско име Софи Мапу е родена на 17.11.1966 г. в Париж, Франция. На 13 години Софи попада в киното случайно: дочува от своя приятелка, че Клод Пиното набира момичета за пробни снимки за новия си филм и решава и я придружи за компания.

 "Далеч от света", усмихва се актрисата. "Там имаше само влакове, които се движеха във всички посоки."

 

Бащата на Софи е шофьор на камион, а майка й е магазинерка. "Те бяха невъобразимо бедни", спомня си актрисата. Семейството й не гледа телевизия и Софи не е ходила на кино до 14-годишна възраст.

 

По ирония на съдбата по същото време актрисата се снима в първия си филм в Париж. "Не бях много силна в училище - разказва Марсо. - Исках да работя и да бъда независима. По това време видях обява на една модна агенция. Отидохме с майка ми, но се оказах прекалено пораснала. Все пак взеха мои снимки и така попаднах в киното."

 

Кариерата на филмова звезда

 

Първият й филм се казва "Купонът" (La boom), тийнейджърска комедия, която печели "Сезар", френския еквивалент на "Оскар". Софи е 19-годишна, когато среща Анджей Зулавски. Полският кинорежисьор е на 40. Първият им филм заедно е L'amour braque ("Разрушена любов").

Скоро след запознанството им Софи решава да разтрогне многомилионния контракт със своята компания. Налага й се да заплати огромна неустойка, но Софи е готова на всичко, за да бъде със своя възлюблен.

 

Днес те имат син на име Винсент. Миналата година актрисата шокира самодоволното жури в Кан с изявлението, че купонът около кинофестивала е по-интересен от филмите, които се представят. Марсо очевидно не се съобразява с това, което обществото изисква от нея. Френските й филми по правило не достигат популярността на тези на Жулиет Бинош може би защото са прекалено лековати - La boom (Купонът), прекалено зловещи - Descent into hell ("Спускане в ада"), или просто прекалено Зулавски. "Вярност" е четвъртият филм на тандема Марсо-Зулавски, който за пореден път показва развинтено въображение, комбинирано с изпипана визия.

 

В най-известния филм на Зулавски - "Притежание" (Possession), Изабел Аджани прави любов с чудовище, снабдено с пипала и антени.

 

Днес някогашната кукличка Софи Марсо се е превърнала в зряла жена с великолепни зелени очи, чието ярко емоционално присъствие доминира в тричасовия филм "Вярност". При това Марсо играе с апломб и сякаш ни загатва, че тепърва ще показва най-доброто от себе си. Тя не бърза заникъде. "Амбициозна съм, но не за филмите си, а спрямо самата себе си. Трудно е да бъдеш самия себе си. Мисля, че това отнема цял живот." 

 

Най-трудната роля на майка

 

Софи е майка на две деца. На 24 юли 1995 ражда син, Венсан Зулавски, от връзката си с полския режисьор Анджей Зулавски (роден на 22 ноември 1940), с когото живее от 1985 до 2001. Има и дъщеря Жюлиет (родена на 13 юли 2002), чийто баща е продуцентът Джим Лемли („Анна Каренина”, 1997).

 

vlasti.bg


Коментари

Вдъхновяваща и на половин век актрисата разхожда красотата си по всички континенти

Още новини от категорията