Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

След победата над Сборная

Хърватия отзова Вукойевич от Мондиала заради "Слава на Украйна"

09:06 | 10 юли 2018 | Видяна 277
На снимката: Санкции за Домагой Вида, обаче, няма да има

Огнен Вукоевич беше изгонен от лагера на националния отбор на Хърватия по настояване на ръководството на футболната федерация на страната.

Вукоевич се замеси в политически скандал, след като заедно с един от героите в мача срещу Русия - Домагой Вида, пуснаха клипче в социалните мрежи, на което скандират "Слава на Украйна" след елиминирането на Сборная с дузпи.

 

Двамата са дългогодишни бивши играчи на Динамо Киев и се възползваха от ситуацията, за да вземат страна в конфликта между двете държави.

"Хърватският футболен съюз се извинява на руската общественост за поведението на представители от отбора", се казва в официално съобщение.

"Поддържаме ФИФА и не искаме никаква политика във футбола. Акредитацията на Вукоевич е отнета и той не може да бъде на стадиона в полуфинала срещу Англия. Мога само да се извиня за неговата постъпка", каза легендата Давор Шукер, президент на футболната централа на Хърватия.

На това Световното първенство вече имаше подобен казус - швейцарските национали от косовски произход Джердан Шакири и Гранит Джака пресъздадоха с ръце двуглавия орел в герба на Албания при головете си срещу Сърбия. ФИФА им наложи глоби.

vlasti.bg


Коментари

Санкции за Домагой Вида, обаче, няма да има

Още новини от категорията