Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

На ухо в мрежата

Кеворкян: Милост за кравата Пенка, а за народът...друг път

16:56 | 6 юни 2018 | Видяна 329
На снимката:

Новинарските емисии на телевизиите проявяват трогателната грижа за кравата Пенка, избягала в Сърбия и щастливо завърнала се обратно.

 

Също и за циганския кон, заради който се стигна онзи ден до масов бой. Специално комюнике имаше и за състоянието на Разградските лъвчета, които са вече в Холандия.

 

Съобщиха ни и друго: Всички били съгласни, че Пенка не трябва да бъде евтаназирана, циганският кон пък никак – Хелзинкският комитет бди. Подобно единодушие не е сигурно за Българския Народ.

 

„Жив“ е странна дума“ беше казал някой.  Да си жив е нещо странно – можем да допълним, поне що се отнася до милиони хора у нас.  Но на Властта все не й стигат парите – защо? Бойко тия дни се оплакваше, че вече давал почти пет милиарда за здравеопазването – а пък Народът, с извинение, доста се бил стопил през последните 10 години.

 

Отговорът е много лесен, не се полага премия: така е, защото през последните 10 години Народът е все по-болен, направо нямате представа колко, оглавява  най-позорните класации – дори е неприлично да се изреждат /ранна смъртност, смъртност изобщо, смъртност от онкологични заболявания, смъртност на пътя и пр./. Българските лекари са наясно с това, те отдавна казват, че само не-диагностицираният пациент е здрав. Всъщност, излиза, че нашият народ е най-издръжливия в света.  Обаче хиляди хора от малките селища си отиват, неизвестно от какво. 

 

Вечният спор за закриването на малките лечебници е абсурден – може да ги закриете, ако разполагате с най-големия парк от линейки в света, само тогава. А парите все не стигат.  Но да не би да ви стигат парите за „здравеопазването“ на магистралите – някои прави ли си труда на сметне, колко са построени - и колко след това предсрочно са оздравени/ремонтирани. 

 

Ами за образованието, което е зарито под всевъзможни блъфове и празни приказки. И каква е причината за всичко това?  Народът ли се износи, изхаби, обезталанти?  Или причината е друга?

 

Всъщност, хайде да видим, какво казват телевизиите за Пенка. *** За други Пенки обаче има пари.

 

„Политическият психолог“ Антоанета Христова, която се появява по Би Ти Ви поне колкото кравата Пенка , работела над проект за осъвременяване на шофьорските тестове. Стойността на проекта е 453 хиляди лева

. „Категоричен успех и високо ниво на конкретика на срещата в Москва“ – така оцени дамата посещението на Бойко при Путин. Категоричен успех и високо ниво на конкретика Как да не спечели проект за 453 хиляди лева. Дамата казва за себе си:

„Аз съм човек, който разбира от отношения в политиката и от преговори“. Вярваме й. Пазете се шофьори. Дайте й половин милион и за един проект за изследване на психологията на избягалите крави.


vlasti.bg


Коментари

Дайте й половин милион и за един проект за изследване на психологията на избягалите крави

Още новини от категорията