Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Без море и плаж

Mъка: Премиерът не е излизал в отпуск от 17 години

12:06 | 27 юли 2018 | Видяна 15790
На снимката: Снимка: Архив 2017 година

Не съм излизал в отпуска в последните 17 години - когато съм бил премиер, кмет или главен секретар, обяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм „Св. Пантелеймон“ в гр. Бяла.

"Правихме и грешки, всички в парламента. Заради газовата директива ние бяхме докарали преговорите докрай. И парламентът по някой път си променя на 360 градуса мнението. Понеже държавата ни е обща, когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното. Единствената ми забежка е относно личните коментари и обиди, иначе споровете, дискусията - това е прекрасно, защото има реална опозиция, реално мнозинство", коментира премиера сблъсъците в парламента.

 

"Ето сега с трите закона се опитваме да решим проблема на хората с увреждания. И днес разговарях с Мая Манолова. Искам като седнем на една маса и да кажем - на базата на по-добрата събираемост можем да отделим 50 - 100 млн. Догодина, ако приходите в хазната са още повече, ще можем и повече да отделим. Готов съм да работя и да се разберем - това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним - замразяваме заплатите и пенсиите, или спираме "Хемус" и даваме тука", разкри Борисов.

 

"Никога не са давани толкова пари за учители, за заплати, за инфраструктура, за ремонти, за строежи. Безработицата е рекордно ниска. Ясно е, че на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат. Милиардер да питате, и той ще ви каже, че не му стигат парите. Аз съм сигурен, че и в частния сектор ще почнат да вдигат парите, защото ще искат да си запазят кадрите си. Вярата ми помага много. Богословие мога да изкарам. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други", каза още той.

vlasti.bg


Коментари

"Никога не са давани толкова пари за учители, за заплати, за инфраструктура, за ремонти, за строежи", не пропусна да се похвали министър-председателят

Още новини от категорията