Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

ЦИНИЗЪМ

Не е шега: Валери Симеонов ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

22:11 | 24 окт. 2018 | Видяна 876
На снимката:

Вицепремиерът Валери Симеонов ще оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, заложен в законопроекта за хората с увреждания, съобщи "Дарик". Проектът за закон беше одобрен с консенсус на първо четене от социалната комисия в парламента днес.

 

Към момента този орган се ръководи от социалния министър Бисер Петков, но през пролетта, когато ще влязат в сила голяма част от текстовете, постът ще бъде даден на ресорния вицепремиер.

 

Депутатите от социалната комисия одобриха и законопроекта за личната помощ, внесен поотделно от БСП и "Воля". В него е заложено предоставянето на асистентска услуга за хората с най-тежките увреждания и децата с ТЕЛК.

Обсъждането на законопроекта за хората с увреждания, внесен от Министерския съвет на 18 октомври, ще бъде включено за първо гласуване в седмичната програма на Народното събрание.Тази седмица ще бъдат обсъдени на първо четене и двата законопроекта за личната помощ, внесени от народни представители от "Воля" и от "БСП за България". Предвижда се те да бъдат точка втора на петъчното пленарно заседание.

 

vlasti.bg

 


Коментари

Петър Стоянов.

16:15 | 25 окт. 2018 | Този коментар е на анонимен потребител!


Ха сега да видите Кой коли и беси.


Към момента този орган се ръководи от социалния министър Бисер Петков, но през пролетта, когато ще влязат в сила голяма част от текстовете, постът ще бъде даден на ресорния вицепремиер

По темата