Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Фатален край на купона

Нова версия за убийството във Виноградец: Общинарят от ГЕРБ е произвел изстрела

12:26 | 2 септ. 2017 | Видяна 12598
На снимката: Общинарят от ГЕРБ е произвел изстрела

Председателят на общинския съвет в Септември и член на ГЕРБ Влайков може да се окаже истинският убиец на племенника си при драмата във Виноградец. Досега за убийството беше набедено 6-годишно дете, което не може да носи отговорност. Оръжието също е негово.

 

Възможно е идеята да е дошла от прокурор, който е приятел на политика и вече неведнъж го е отървавал от излежаване на престъпления. Именно на него, а не на 112, както би направил всеки човек, е звъннал представителят на властта след инцидента в селската кръчма в нощта срещу петък. Цялата информация е от очевидците, които твърдят, че хлапето си е играело в градината по време на изстрела от тв интервютата, които дадоха по случая.  

Дъщерята на собственика на заведение в пазарджишкото село Виноградец, който беше убит с боен пистолет, не вярва, че 6-годишно момче е извършителят на убийството.

"Няма как пистолетът да е бил в детето. То си играеше отзад в градинката. Последно с пистолета стреляше Лазар Влайков", заяви дъщерята на 47-годишния Наско Тонкев - Деница пред Нова тв.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишното момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол, чичото на момченцето – Лазар Влайков, извадил законното си оръжие и произвел няколко изстрела във въздуха. След това пистолетът разгледали останалите мъже от компанията. В един момент той се озовал в ръцете на детето. То неволно натиснало спусъка и куршумът попаднал в сърцето на собственика на ресторанта. Простреляният мъж е починал на място.

Съпругата му също не вярва, че 6-годишното момче е стреляло.

По думите на близките на жертвата тази версия е скалъпена от Влайков. Причината - той има предишни криминални провинения, затова е взето решението детето да поема вината.

44-годишният Лазар Влайков е председател на Общинския съвет в град Септември от ГЕРБ. Той два пъти бил изключван от партията заради различни провинения. Първият път попаднал в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път, защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения. 

Влайков  беше задържан за 24 часа, но вече е пуснат от ареста. До момента към него не е повдигнато обвинение, съобщи наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

vlasti.bg


Коментари

n8h

20:30 | 3 септ. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


ам Димитров кога ще си намери майстора, то няма да доживеем да видим.


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

18:12 | 2 септ. 2017 | Този коментар е на анонимен потребител!


УБИЕЦ.ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ СА ТАКИВА.А НАЙ ГОЛЕМЯТ УБИЕЦ Е Б.Б.НО И ТОЙ ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА.71857


Влайков беше задържан за 24 часа, но вече е пуснат от ареста

По темата