Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Кадрови кадрил

Новият транспортен минстър - експерт с потенциал, от администрацията

14:34 | 15 септ. 2018 | Видяна 319
На снимката:

Името на новия транспортен министър ще се разбере в понеделник, тогава имаме коалиционен съвет. Това обяви в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта, уточни Цветанов. Засега имената на номинираните се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени публично едва след като бъдат обсъдени с коалиционните партньори. По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в областта на сектор „Транспорт”.

„Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата", посочи Цветанов. 

 

Според Цветанов, тримата нови министри вероятно ще бъдат гласувани в сряда. Той не смята, че липсата на президентски указ е била продиктувана от някакво задкулисие, а по-скоро от факта, че държавният глава е бил в чужбина. 

 

Цветанов се срещна с градската и областната структура на ГЕРБ в Пловдив. Той обяви, че досегашният областен координатор зам.-кмета Розалин Петков е поискал да се оттегли поради прекомерна ангажираност в община Пловдив. На негово място в партията застава кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

vlasti.bg


Коментари

Две са номинациите на ГЕРБ

Още новини от категорията