Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Код "Лични"

Огнян Минчев : 5 септември – началото на разгрома на българската нация

17:09 | 5 септ. 2017 | Видяна 245
На снимката:

На 5 септември Съветският съюз обявява война на България. На 9 септември е осъществен военен преврат, който води до установяване на практически безразделна власт на българските комунисти върху щиковете на сталинистката армия. Партньорите на БКП в т.нар. Отечествен фронт са смазани в следващите три години. За 2-3 седмици след 9 септември, в България без съд и присъда са избити между 20 – 30 000 души, под претекста, че са „фашисти“. На практика са унищожени хората, които представляват определена част от българския обществен елит – не само кметове, полицаи и други представители на властта, но и заможните хора, свещеници, интелектуалци.

Установена е безразделна власт на сталинистката колониална администрация – БКП – в България. Прекратява се съществуването на независима българска държава. За почти половин век България функционира като сателит на Съветския съюз. Унищожаването на българския национален елит и репресивният тоталитарен режим доведоха до разгром на българската нация, от който тя не може да се възстанови и до днес – 28 години след рухването на режима. Феномените на посткомунистическата разруха – грабежът на стопанството и държавата, принудената масова емиграция, допълнителното рухване на ценности, идентичност и вяра в националната общност са в голяма степен следствие от продължилото управление на страната де факто под контрола на комунистическите тайни служби, трансформирали се в система на олигархичен контрол над стопанството и държавата. Този контрол се осъществява отново чрез сътрудничеството с постсъветската руската енергийна олигархия и авторитарна държавна система, чрез корумпиране на българските институции и чрез осуетяване на реформистките импулси на българското общество и обществено мнение.

Необходима е стратегия на национално обединение и постъпателно развитие на факторите за възраждане на българската национална общност, ако не искаме датите под комунистическия държавен герб – 681-1944 г. – наистина да се окажат началото и краят на българската държава и на независимото ни национално съществуване.

 

 

Коментар на Огнян Минчев, FacebookКоментари

За 2-3 седмици след 9 септември, в България без съд и присъда са избити между 20 – 30 000 души

Още новини от категорията