Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Нов пост

От ноември: Ивайло Московски - вицепрезидент на Черноморската банка

17:32 | 1 окт. 2018 | Видяна 414
На снимката:

Бившият транспортен министър Ивайло Московски вече е номиниран за вицепрезидент на Черноморската банка. Решението на правителството е взето на 20 септември - деня, в който оставката му като министър на транспорта беше гласувана в Народното събрание.

Идеята за замяната на министерския пост на Московски с друга държавна служба беше лансирана неофициално през медийни публикации, малко преди да бъде взето решението за рокадата. Самият акт на номинацията от Министерски съвет не беше публичен до днес, когато министърът на финансите Владислав Горанов и Ивайло Московски са провели среща с президента на Черноморската банка Дмитрий Панкин в София.

От съобщението на МФ се рабзира, че бордът на банката ще разгледа предложението за новия вицепрезидент на заседание през ноември 2018 г.

"Министър Горанов изрази убедеността си, че със своите умения, знания и професионален опит Ивайло Московски ще има положителен принос за развитието на регионалното сътрудничество", се казва в позицията на МФ.

Вицепрезидент на институцията от българска страна е Нина Ставрева, чийто мандат изтича през ноември тази година.

След напускането на кабинета Ивайло Московски възстанови мандата си на народен представител от ГЕРБ. Росен Желязков беше избран за негов наследник в Министерството на транспорта.

vlasti.bg

 


Коментари

Институцията финансирала проекти за 341 млн. евро у нас

Още новини от категорията