Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Обяснението

Поптодорова: Неволна грешка, недоумявам как привлече толкова внимание

08:09 | 1 март 2017 | Видяна 235
На снимката: Поптодорова е категорична, че не би рискувала репутацията си заради някаква козметика

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова обясни случая, при който тя бе задържана на летището във Варшава за кражба.

 

Според информацията, потвърдена и от Министерството на външните работи тя била задържана, но не и арестувана, за кражба на козметика от безмитен магазин на аеропорта на стойност 1640 злоти (381 евро).

 

"Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години. За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах.

 

Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи.

 

Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", обясни Поптодорова пред БТА.

 

Самата тя не пожелала да бъде информирано българското посолство в полската столица, тъй като проблемът явно бързо е бил решен.

 


Коментари

Бившият ни посланик в САЩ се разсеяла, докато говори по телефона

Още новини от категорията