Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

За клевета

Порнозвезда съди Тръмп

11:45 | 1 май 2018 | Видяна 269
На снимката: Порнозвездата Сторми Даниълс

Американската порноактриса Сторми Даниълс внесе жалба срещу Доналд Тръмп, обвинявайки го в клевета, съобщават световните агенции. Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, е завела иск в съд в Ню Йорк.

В жалбата се твърди, че "Тръмп" се опитва да накърни репутацията и почтенността й с туита си, че нейната информация за тяхна сексуална връзка е измислица.

"Тръмп с лъжи атакува моята почтеност", заяви пред медиите самата порно звездата. В жалбата съобщението на президента е определено като „фалшиво и клеветническо“, твърдейки, че Тръмп говори именно за Даниълс и че „той знаеше, че това съобщение ще бъде прочетено от много хора по света, както и широко отразявано от медиите“.

В документацията се казва още, че Сторми Даниълс е била „изложена на смъртни заплахи и други заплахи за физическо насилие“.

Това според нея е клевета и оценява на 75 000 долара вредите, които е понесла заради неговия коментар, видян от 50 милиона души.

Мнозина описаха новата жалба от страна на порноактрисата като начин делото да остане все още във фокуса на медиите. Тя води съдебна битка с американския президент за това споразумението за поверителност, което тя е сключила с адвоката на Тръмп, да бъде анулирано.

По нейни думи споразумението засяга предполагаемата афера, която тя е имала с Тръмп. В замяна е получила обезщетение от 130 хил. долара.

Адвокатът на Тръмп - Майкъл Коен, каза, че е договорил сам споразумението и е платил от личната си сметка на актрисата. Самият Коен също е обект на разследване в Манхатън.

В телевизионно интервю в края на март Сторми Даниълс разказа пикантни детайли за връзката си Тръмп в периода 2006-2007 г. Тя каза също така, че била заплашена през 2011 г. на паркинг в Лас Вегас от неизвестен мъж. Той казал, че ще се разправя с дъщеря й, ако тя разкрие връзката си с Тръмп. В средата на април Сторми Даниълс представи фоторобот на непознатия, който я е заплашил.

vlasti.bg


Коментари

В жалбата се твърди, че "Тръмп" се опитва да накърни репутацията и почтенността й с туита си

Още новини от категорията