Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

С дъх на избори

Премиерът: Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне

16:13 | 22 окт. 2018 | Видяна 1039
На снимката: Снимка: Архив

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов, това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне“. Така Борисов коментира ситуацията в страната пред журналисти в ОАЕ, където е на посещение.

Той обясни, че само по решение на коалицията на Обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

„По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, каза Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

„Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън”, коментира премиерът.

На вметване от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка, премиерът отсече: “Аз имам телефон, нека ми се обади“.

Премиерът беше категоричен, че в този момент не може да хвърли държавата в хаос. Премиерът отново призова майките на деца с увреждания да имат търпение, защото само до няколко дни ще им бъдат приети всичките им искания.

Междувременно Волен Сидеров поиска свикване на Коалиционния съвет до края на деня, на който да бъде разгледан въпроса с недопустимото поведение на Симеонов.

Това се посочва в отворено писмо на лидера на "Атака" Волен Сидеров до коалиционните му партньори, съобщават от пресцентъра на партията.

„В XXI век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние“, пише още Сидеров.

Борисов е на посещение в Обединените арабски емирства, днес е в Дубай, а следобед заминава за Египет. 

Коалиционен съвет трябваше да има още миналия понеделник, но зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава обясни, че коалиционните партньори имат по-важни ангажименти.

 "Атака" обяви днес, че  "сваля политическото си доверие от вицепремиера Симеонов заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на "патриотите" за вицепремиер."
 
 
Напрежението между "Атака" и НФСБ расте непрекъснато. В сряда от партията на Симеонов снеха доверието си от Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". След излъчването на откъс в "Господари на ефира" от изказване на Симеонов пред СКАТ, в което той определя майките на деца с увреждания като "онези кресливи жени с уж болни деца", от "Атака" използваха повода, за да обяснят, че и те може да поискат оставката му като вицепремиер.
 
Преди това партийната телевизия на "Атака" "Алфа" около ден излъчваше черен екран, а след това се появиха надписи, в които Сименов беше квалифициран като "джендър" и "човек на Сорос".
vlasti.bg

 


Коментари

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи

По темата