Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

150 години Троян

Президентът: Убийството на Виктория разкри огромния дефицит на доверие към институциите

13:35 | 14 окт. 2018 | Видяна 973
На снимката:

Президентът Румен Радев, който е в Троян за 150-годишния юбилей на града, заяви, че убиецът на Виктория Маринова трябва да понесе цялата тежест на закона. Според него международният отзвук е бил резултат от кризата в доверието към институциите.
 Убийството на Виктория Маринова разкри двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот, заяви президентът. Той изказа искрени съболезнования на семейството и близките на Виктория Маринова.
 
"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. И разбирам, че от всяка несправедливост боли и е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции – както вътре в страната, така и навън“, посочи още той.
 
Радев обясни, че според него това убийство е разкрило двойният аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот. "Затова очаквам органите на реда и съда да покажат не само на българските граждани, но и на света, че такива престъпления в България се наказват с най-голямата строгост на закона.
 
И не само за Виктория Маринова, но и за бизнесмена Петър Христов, и за убития данъчен служител, и за десетки други убийства и посегателства над личността“, коментира държавният глава.
 
Той коментира още искането за вот на недоверие в сектора на здравеопазване,който БСП вн ася следващата седмица в НС. По думите му подобен вот не цели сваляне на правителството, а по-скоро трябва да инициира дебат за решаване  на проблемите в сектора.
vlasti.bg


Коментари

Убиецът да понесе цялата строгост на закона, каза още държавния глава

Още новини от категорията