Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Природна стихия

Проливен дъжд наводни Рим, улиците станаха реки

09:51 | 22 окт. 2018 | Видяна 138
На снимката: Снимка: Фейсбук

Улиците в центъра на Рим и няколко метростанции се оказаха под вода вчера в резултат на проливния дъжд, съпроводен от градушка в някои райони, съобщи италианската агенция АНСА.

 

За броени минути улиците се превърнаха в реки. АНСА публикува снимки, показващи хора, покачили се на покривите на автомобили, за да се спасят от неочаквания потоп. Под водата се оказаха няколко станции на столичното метро и то беше затворено. В историческата базилика "Свети Себастиан" водата достигна метър и половина.

 

Почти целия октомври на Апенинския полуостров времето беше необичайно топло, през деня в централните райони температурите достигаха 30 градуса по Целзий, което е значително по-високо от средните норми за сезона.

 

Първите бури връхлетяха преди няколко дни в южните райони на страната - на островите Сардиния и Сицилия, където лошото време продължава. Вчера бурен вятър бушува над Милано, а силни дъждове валяха в региона Емилия-Романа. Метеорологичните служби предупредиха за лошо време през следващите дни в няколко южни области. Синоптиците обещават значително понижение на температурите - с 10-15 градуса.

vlasti.bg


Коментари

Под водата се оказаха няколко станции на столичното метро и то беше затворено. В историческата базилика "Свети Себастиан" водата достигна метър и половина

Още новини от категорията