Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

В отговор

Симеонов и работодателите: Не може улицата да диктува поведението на кабинета

12:07 | 22 окт. 2018 | Видяна 5950
На снимката: Снимка: Пресцентър

Не виждам причини да подам оставка по лични съображения. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод исканията да се оттегли на протестиращите майки на деца с увреждания. „Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли, това е истината, стоя зад своите думи катeгорично”, подчерта той.

Симеонов допълни, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.

В понеделник в 9:30 сутринта вицепремиерът Валери Симеонов проведе среща с работодателски организации, на която се коментираха бюджетът за 2019-а година, както и последните политически събития в страната.

Дебатите бяха последвани от брифинг пред медиите. На него председателят на управителния съвет на КРИБ - Кирил Домусчиев, каза, че работодателите искат стабилност и стабилно правителство.

Той допълни, че всяко временно правителство и предсрочни избори влияят негативно на българския бизнес. Домусчиев призова за логика в действията и разум в хората, за да могат институциите да работят по начина, по който трябва да работят.

Сдруженията на работодателите определиха поредните искания за оставка като нелегитимни и ги определиха като "злоупотреба със социалните мрежи".

Те казаха още, че България вече е преминала през "три абсолютно излишни оставки" и че "не може улицата да диктува поведението на правителството".

"Ние винаги сме се изказвали против предсрочни избори", обясниха работодателските организации, защото няма парламент, който да приема решения, включително и за хората с увреждания.

Обясниха, че при пълен мандат държавата напредва най-бързо и призоваха хората да мислят, когато гласуват, а не след това.

Освен това заплашиха, че при нови опити за дестабилизация техни работници отново ще бъдат събрани на протест. Работодателите подчертаха, че сами са поискали срещата с вицепремиера Симеонов.

Той от своя страна каза, че всеки може да иска оставки, особено политическите партии. Симеонов дефинира оставката като самостоятелно решение за напускане на определено пост.

То може да бъде по две причини според нето - лични морални, ако човек е допуснал грешка, която иска да изкупи, или в резултат на политическо решение. В конкретния случаи според вицепремиера такова решение може да бъде взето само от коалицията ГЕРБ - "Обединени патриоти".

Валери Симонов допълни, че "не заема тази длъжност по свое желание", а е задължен да бъде на нея. Ако има решение на политическия съвет, тогава ще подаде оставката си. По този въпрос най-важно е мнението на трима човека - Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Симеонов смята, че "човек не подава оставка, защото казва истината" и че "протестите на БСП не го притесняват".

vlasti.bg


Коментари

Не виждам причини да подам оставка по лични съображения. Това заяви вицепремиерът

По темата