Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Нерви и сълзи

Скандал на финала: Серина загуби от Наоми Осака, счупи ракета и си го изкара от съдията

08:24 | 9 септ. 2018 | Видяна 652
На снимката: Снимка: Серина получи две наказания

Наоми Осака грабна титлата на US Open с победа с 6:2, 6:4 над великата Серина Уилямс.

С успеха си в изключително емоционалния финал, Осака стана първата японка с титла от Големия шлем и едва на 20 г. доказа, че е новата голяма звезда в женския тенис.

Американската й съперничка получи огромна подкрепа от публиката, но беше надиграна, поддаде се на емоциите и се увлече в разправии със съдията, за което в крайна сметка получи гейм наказание. Серина получи две наказания за оспорване на съдийски решения. След нерви, сълзи и разговори със съпервайзъра, тя се провали. Наказателният гейм, който ѝ бе наложен във втория сет, наклони сериозно везните в полза на талантливата Осака.

Осака бързо показа, че няма да играе поддържаща роля в решителния мач и проби още в третия гейм. Пробивът дойде след двойна грешка на Серина, чийто сервис не работеше. Заради нови непредизвикани грешки американката допусна втори пореден пробив и Осака дръпна с 4:1.

Впоследствие Уилямс показа признаци на съживяване и стигна до две точки за пробив, но японката се измъкна и без да допуска повече неприятности взе първия сет за 34 минути.

Втората част се разви по неприятен начин, тъй като Серина получи серия от наказания от съдията Карлос Рамос.

Още в първия гейм на сета тя беше предупредена за съвети, получени от треньора й Патрик Муратоглу от трибуните. След това бе наказана с директна точка за съперничката, тъй като счупи ракетата си в корта при поредната допусната грешка.

По правилник следващата санкция означаваше директно загубен гейм и това също се случи - съдията я наложи за поредните нападки на Серина към него. Тя го нарече "крадец" и не спираше да повтаря, че й дължи извинение за обвинението, че е получила треньорски наставления.

С наказателния гейм Осака поведе с 5:3 и макар че Серина взе убедително следващия гейм, при своето сервиране японката спечели и мача.

Всъщност сетът беше стартирал успешно за Уилямс, която беше реализирала пробив и повела с 3:1, но бързо допусна рибрейк, нервите при нея взеха връх и към края тя вече играеше със сълзи на очи.

Така носителката на 23 титли от Големия шлем загуби финала, а сълзите на щастие бяха за Наоми Осака, постигнала най-големия си успех до момента.

vlasti.bg


Коментари

Американката получи две наказания за оспорване на съдийски решения. След нерви, сълзи и разговори със съпервайзъра, тя се провали

Още новини от категорията