Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

На сериозно!

След пет години аз ще съм българският Доналд Тръмп

16:21 | 9 ноем. 2016 | Видяна 6975
На снимката: Изненадата на първи тур

Бизнесменът Веселин Марешки, който получи над 400 000 гласа и стана четвърти на първия тур на президентските избори у нас, се обяви за реалния победител във вота и сравни себе си с американския милионер Доналд Тръмп, който спечели президентските избори в САЩ.

 

Варненският бизнесмен Веселин Марешки може да се приеме за изненадата на президентските избори, като постигна четвърти резултат, изпреварвайки партийните кандидати на Реформаторския блок Трайчо Трайков, ДПС Пламен Орешарски и АБВ Ивайло Калфин. Допреди малко повече от година той беше известен основно с веригата си от аптеки, която е обхванала цялата страна. Той стана истински популярен и симпатичен на мнозина, след като откри бензиностанции, предлагащи горива на сензационно ниски цени.

 

Според петролният бос само манипулациите са му попречили да стигне до балотажа и в неделя да бъде избран за президент, но очаква, че все пак ще стигне до този успех след пет години.

Най-голямата измама, извършена преди първия тур на президентските избори у нас, е била, че "кръгът около Делян Пеевски, Валентин Златев и Румен Овчаров" са пробутали кандидатурата на ген. Румен Радев като "куха лъскава опаковка" и "празно лице, на което други среди, най вече външни, му дърпат конците". Това каза днес по време на пресконференция във Варна Веселин Марешки.Междувременно той ще основе нова партия, с която ще се яви на следващите парламентарни избори.

 

“Реалният победител на тези избори съм аз, защото получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България. Постигнах го не защото съм Веселин Марешки, а защото съм представител на всички свободни и мислещи хора, които искат истинска промяна. В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата. За съжаление в България манипулацията, че аз нямам никакви шансове и ще съм на десето място, обезвери голяма част от нашите симпатизанти и те не излязоха да гласуват“, коментира Марешки в сряда във Варна.

 

По думите му около 250 000 души, които са искали да го подкрепят, заради манипулации пренасочили гласовете си към генерал Румен Радев.

Най-голямата измама, извършена преди първия тур на президентските избори у нас, е била, че "кръгът около Делян Пеевски, Валентин Златев и Румен Овчаров" са пробутали кандидатурата на ген. Румен Радев като "куха лъскава опаковка" и "празно лице, на което други среди, най вече външни, му дърпат конците". Това каза днес по време на пресконференция във Варна Веселин Марешки.

 

 “Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с тях щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в САЩ“, посочи бизнесменът.

 

“За съжаление, нашите избори бяха два дни преди техните. В САЩ като по-стара демокрация успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години”, коментира Марешки.


Бъдещата партия на Марешки ще бъде отворена за почтени хора, които са професионалисти. Нейното име още не е определено, но няма да бъде “Либерален алианс”, както се казваше предишната му формация.

"Националното освободително движение "За чиста и свята република", с което се яви на президентските избори, пък било "тясно" за целите, които си поставяла новата формация.

 

За въвличането на последователи в новия политически проект Марешки започва обиколки из страната.

Преди това обаче още следващата неделя, в деня на балотажа, ще благодари на съгражданите си лично, като в продължение на 12 часа ще ги посреща лично в шатра, разпъната в центъра на Варна.

 

vlast.bg
 


Коментари

Ерик Картман Тръмп

17:27 | 10 дек. 2016


Какво му се радвате на тоя примат бе. Ебаси простия народ.


ИРАКЛИ

12:34 | 7 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Да живе е МАРЕШКИ!Бъдещия президент на БЪЛГАРИЯ


Ицко

00:12 | 8 дек. 2016


Хахах алеале алеее ... Хахха


Ицко

11:29 | 7 дек. 2016


Количеството хейт по адрес на Марешки само затвърждава мнението ми, че може и читав да излезе...


индианец

22:50 | 6 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


И аз искам шатра. Шатра на морето??? Бравос! То във Варна варненци не останаха. Всичко е както е казал Хемингуей, за разстоянието от МОРЕТО!


човек

22:40 | 6 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Чак пък измама? От Пеевски да допуснем, но от Златев как може да стане, като от него Марешки взема горивата през базите в Благоевград и Разлог. Пък Б.Б. и Златев са стари и добри приятели. След известно време никой няма да му се връзва на нескопосаните изяви. Вероятно и горните ще го пуснат по пързалката.И ТОЙ ЗНАЕ! Но кяра си е кяр, макар и за малко.


Затворко

08:14 | 3 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Това няма да стане. Явно човека се е надценил доста.


Ицко

13:42 | 3 дек. 2016


Хммм, цяла година същите работи и за Тръмп се говореха. Няма как, това е лудост и т.н. А я виж каква излезе...


Svetla

04:07 | 11 ноем. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


А защо не бе първият? Защо чакаш някой да ти даде пример? Той споделяше каквото мисли и хората го оцениха.


Отворко

17:27 | 18 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Дай божеее..


Ицко

17:57 | 11 ноем. 2016


Абослютно съгласен, но все пак по добре късно, отколкото никога. Май и тук системта има нужда от звучен шамар. Въпросът е дали ние сме готови за БГ Тръмп?


Ицко

01:16 | 11 ноем. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Ами защо пък не...


Кръгът около Делян Пеевски, Валентин Златев и Румен Овчаров" са пробутали кандидатурата на ген. Румен Радев като "куха лъскава опаковка" обяви варненският бизнесмен

Още новини от категорията