Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Сбогом! Бъдете здрави!

Собственикът на "Овергаз" Сашо Дончев напуска БСК

11:32 | 21 септ. 2018 | Видяна 178
На снимката: Снимка: Архив

Собственикът на "Овергаз" и издател на в. "Сега" Сашо Дончев напуска Българската стопанска камара (БСК). Досега той беше председател на управителния съвет на работодателската организация, а мандатът му изтичаше след година. Решението си той обяви в писмо до членовете на БСК.

Като причина той посочва "ниската и дори нулева ефективност" от дейността на организацията, какро и избора на нов изпълнителен директор и последните решения на УС на БСК.

За нов изпълнителен председател на мястото на дългогодишния лидер на БСК Божидар Данев през юни бе избран собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев.

По думите му те "ще доведат до продължаване на конформизма в поведението на БСК спрямо публичната администрация в ущърб на интересите на предприемачите в България и в полза на политически назначените бизнесмени".

"Във връзка с ангажиментите, които имахме по време на българското председателство на Европейския съвет, бях помолен да изчакам с реализацията на това мое решение. Неочакваната кончина на Божидар доведе до ситуация, в която аз останах единственият овластен представител на БСК, което направи невъзможно да предприема действия в тази посока. Днес този проблем вече е преодолян и за да остана верен на своята етична и философска система, считам, че съм длъжен незабавно да напусна БСК", пише Дончев.

"Не крия, че направеният от УС избор за изпълнителен председател, неговите публични изяви и предложеният безсмислен дневен ред на днешното заседание на УС са допълнителен мотив да не забавям повече изпълнението на своето решение. За мен е очевидно, че приетото с мнозинство решение на предишното заседание ще доведе до продължаване на конформизма в поведението на БСК спрямо публичната администрация в ущърб на интересите на предприемачите в България и в полза на политически назначените бизнесмени. Моят път е друг и аз се надявам да си намеря добра компания по него", заявява досегашният председател на УС на работодателската организация в писмото, което завършва с думите "Сбогом! Бъдете здрави!".

vlasti.bg


Коментари

Решението си той обяви в писмо до членовете

Още новини от категорията