Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Кървава баня

Стрелба в църква в Тексас - 26 жертви (ВИДЕО)

10:08 | 6 ноем. 2017 | Видяна 906 | Видео
На снимката: Най-кървавата масова престрелка в историята на Тексас

Мъж уби 26 души, десетки са ранени след безразборна стрелба в баптистка църква в  Съдърланд Спрингс в американския щат Тексас. Жертвите са на възраст от 5 до 72 години, съобщи Ройтерс. 

Сред жертвите на престъплението има и деца, включително 14-годишната дъщеря на пастора.

Нападателят е действал сам, въоръжен с автоматично оръжие, облечен в черно бойно облекло и бронирана жилетка. Това е най-кървавата масова престрелка в историята на Тексас, каза губернаторът Грег Абът.

Инцидентът се е случил в Първа баптистка църква в градчето Съдърланд Спрингс на 65 км от Сан Антонио, Тексас.

Стрелецът е прострелян при напускане на църквата от цивилен местен гражданин, носещ оръжие. Нападателят все пак е успял да избяга с автомобила си, но малко по-късно е намерен мъртъв. Не е ясно дали се е самоубил или е загинал вследствие на нараняванията.

Източници от разследването съобщават пред Ню Йорк Таймс, че стрелецът е Девин Патрик Кели - 26-годишен, белокож мъж. Кели е бивш военен, служил във ВВС на САЩ между 2010 и 2014 г. През 2012 г. той е осъден заради насилие срещу съпругата и детето си, като е лишен от свобода за 12 месеца.

Местните власти твърдят, че заподозреният няма връзки с терористични организации.Стрелба в църква в Тексас - 26 жертви (ВИДЕО)

Сред жертвите на престъплението има и деца

Коментари

Сред жертвите на престъплението има и деца

Още новини от категорията