Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Oстрието на ГЕРБ

Цвета Караянчева е новият шеф на парламента

15:35 | 17 ноем. 2017 | Видяна 366
На снимката: Основателят на ГЕРБ-Кърджали ще бие парламентарния звънец от днес

Новият председател на НС е Цвета Караянчева, тя бе избрана след оставката на Димитър Главчев тази сутрин. Досега Караянчева бе зам.-председател на парламента и депутат от ГЕРБ. Кандидатурата й бе предложена от Цветан Цветанов, за нея гласуваха 138 народни представители, 3 - против и 71-въздържали се.

По-рано самият Главчев, напускайки сградата на парламента, заяви, че вероятно Караянчева ще бъде неговият наследник.

Коя е Цвета Караянчева?

Цвета Караянчева е родена на 25 февруари 1968 година в Болярово, по професия е машинен инженер, работила е като проектант и директор на "Формопласт-Кърджали". Караянчева е основател на ГЕРБ в Кърджали и областен председател на партията. Тя е участвала в 41-то, 42-то и 43-то НС, до днес беше зам.-председател на парламента.

Тя е известна с острия си език по наболели актуални въпроси.

Извънредно заседание на парламента заради Таяни

Под председателството на новия шеф Цвета Караянчева, депутатите решиха да има извънредно заседание на 21 ноември, вторник от 14,45 часа. Причината е обръщението на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който заедно с председателите на групите от европарламента, ще бъде на посещение у нас.

Именно визитата на Таяни бе сочена като евентуален мотив за решението за оставка на Главчев, тъй като според Цветанов "той не може да говори пред полупразна зала".


Коментари

Кандидатурата й бе предложена от Цветан Цветанов, за нея гласуваха 138 народни представители, 3 - против и 71-въздържали се

Още новини от категорията