Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

В черния списък

Украйна спира Кристиян Костов от участие в Евровизия? (ВИДЕО)

14:00 | 11 май 2017 | Видяна 10649
На снимката: Българският представител на Евровизия

Българският участник в конкурса "Евровизия" Кристиан Костов е бил в Крим през лятото на 2014 г. Това открил видеоблогърът Анатолий Шарий. През 2014 Костов е посетил лагера в Крим "Артек" с концерт. "Служби, спите ли?!" възкликва блогърът....Какво ще правите сега?"

 

Вестник "Украинска правда" пише по този повод: "Българският представител може да повтори съдбата на Самойлова". Да припомним, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до Киев и Евровизия, защото е пяла на полуостров Крим, който Украйна смята за незаконно окупиран от Русия. Вестникът допълва, че Костов е взел участие в руския конкурс "Голос. Дети" през 2014 година, където негов наставник е бил победителят в Евровизия-2008 Дима Билан, и че самият Кристиан има както българско, така и руско гражданство.
Нашият представител Кристиан Костов трябва да пее тази вечер в рамките на втория полуфинал на конкурса. Нямаме информация от нашите представители в Киев как певецът реагира на тези обвинения. 

Както става ясно от видеото на блогъра, представителят на България по тази логика също може да влезе в "черния списък" на звездите, на които им е забранено да влизат в Украйна. В обзора си Шарий предоставя видео с доказателство, че Костов е пял в Крим на 1 юни 2014 година. 

Според украинските власти всеки чужд гражданин, който иска да посети Крим, се нуждае от специално разрешение. Това постановление е прието след присъединяването на полуострова към Русия на 14 март 2014 г. 

 

vlasti.bgАртек-видео от Крим

Българският представител може да повтори съдбата на Юлия Самойлова

Коментари

Българският представител може да повтори съдбата на Юлия Самойлова

Още новини от категорията