Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

В отговор

Валери Симеонов не иска контрапротест в своя защита

14:55 | 23 окт. 2018 | Видяна 125
На снимката:

Вицепремиерът Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова защита да се откажат от провеждането му.

"Обявен е контрапротест за 10 ч. в защита на моята скромна персона. Снощи се запознах с призивите в различни медии. Искам да благодаря на организаторите и подкрепящите организации, които ще участват в митинга в моя подкрепа. Чрез вас с оглед на краткото време се обръщам с молба да не провеждат този митинг, защото се чувствам достатъчно уверен в това, което върша. Не е редно да оказваме натиск на коалиционни партньори със средства, които аз не приемам - средствата на уличния натиск, на който жителите на София са подложени от известно време. Не е необходимо това", каза Валери Симеонов на извънредно свикан брифинг в Министерски съвет.

Сред организациите, на които Симеонов благодари, бяха Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Национално сдружение "Българска домашна ракия", Национално обединение на младите фермери в България, работодателските организации, автомобилния клъстър и др.

Той посочи още, че два сайта разпространяват фалшива информация за изявления на сина му, които "не отговарят на истината", и заради които той предупреди, че ще потърси адвокатска защита.

Симеонов отклони всички въпроси за конфликта си с председателя на "Атака" Волен Сидеров, като посочи, че може да даде повече информация по казуса след срещата на "Обединени патриоти" от 14:30 ч. във вторник.

"Не вярвам някой от вас да е бил изненадан (от искането за оставката му, отправено от Сидеров, б.р). Не виждам да има конфликт към този момент. Като излезем към 16 ч., ще ви кажа дали има конфликт или не. Представете си едни благоразположени колеги, усмивки, почерпки. При наличие на решение на коалицията "Обединени патриоти" за номинирането ми като вицепремиер, трябва да има и решение за оттеглянето на кандидатурата", каза още Симеонов.

Той отхвърли коментара на премиера Бойко Борисов за това, че при евентуално "силово искане за оставка" правителството би се разпаднало.

"Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки, отгоре, отдолу, отляво, отдясно. Аз имам своето мнение и ще продължа да държа на него", каза още Валери Симеонов.

vlasti.bg


Коментари

Той посочи още, че два сайта разпространяват фалшива информация за изявления на сина му, които "не отговарят на истината"

По темата