Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Неизродът

Валери Симеонов се извини на майките, остава на поста - вицепремиер

09:17 | 24 окт. 2018 | Видяна 823
На снимката:

Вицепремиерът Валери Симеонов поднесе извинение на всички, които са се почувствали засегнати от неговите думи от миналата седмица. Това стана след проведен тази сутрин извънреден коалиционен съвет на трите партии в управлението при Бойко Борисов.

 

"Поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са били обидени от моето изказване. Не е нужно да се аргументирам, ече го направих някоко пъти. По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било".

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на коалиционния съвет. То бе свикано от премиера Бойко Борисов и в него участваха Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

По рано пред БНТ Симеонов заяви, че не поставя под съмнение състоянието на децата с увреждания.

Той обясни думите си по адрес на майките с натиска, който те са оказали на правителството в продължение на месеци.

 

"Няма да се извиня, защото не искат това от мен - искат ми оставката", категоричен бе Симеонов.

За пореден път той поясни, че под "уж болни деца" е имал предвид, че наистина болни деца са били държани "от сутрин до вечер" на протести.

 

"Не знам с какво майчинско чувство държат тези деца навън. Не поставям под съмнение състоянието на децата. Не съм човек с неестествени, ненормални възприятия. Удобно е да се изрисува образът на обществения враг - "всички виждаме, че са болни, но той отрича, че са болни", каза още Симеонов.

Според него майките на децата с увреждания могат да водят диалог чрез неправитеслтвените организации, а не чрез протести.

 

"Много пъти съм се извинявал, включително и в периода на тази година и половина, когато съм правил грешки. Не считам, че изваждането на думата "уж" - акцента, който в момента поставяте, тълкуването от сутрин до вечер на моите думи, изваждането на думата "уж" от общия контекст, е редно", каза още Симеонов.

Той допълни, че дори да се извини, ще има съмения за искреността му. И каза, че неколкократно лично е помагал на хора с увреждания.

vlasti.bg

 

 


Коментари

Това стана след проведен тази сутрин извънреден коалиционен съвет на трите партии в управлението при Бойко Борисов

По темата