Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Дежавю!

Веселин Марешки тръгва на парламентарни избори с "ВОЛЯ"

19:54 | 28 ноем. 2016 | Видяна 3038
На снимката:

В понеделник варненският бизнесмен Веселин Марешки обяви името на своята нова партия – "Воля". Причината да се избере това име е проста - думата се употребявала само за хубави неща, обясни той в интервю.

 

 „Преименуваме старата партия, защото много нови хора влязоха с нея. Част от тях са били и в други партии, но никой не им е дал шанс да дадат изява на знанията си“, коментира той.

 

Марешки прогнозира, че ще попадне в първата тройка на парламентарните избори, както е виждал и себе си на президентския вот. Той прогнозира, че ГЕРБ и БСП са големите парти, които също ще влязат в тройката, но не се ангажира да каже кой ще бъде първи.

На въпроса кой е неговият противник – ГЕРБ или БСП, Марешки отговори, че противникът му е статуквото, което е докарало държавата до това състояние. „Сега, което се направи по времето на ГЕРБ в сравнение с БСП, е видимо, но то не е достатъчно“, коментира индустриалецът.

През 2005 година Марешки основа партията "Национално движение за свобода и демокрация" (НДСД). Той участва на местните избори в коалиция с РЗС на Яне Янев. Марешки стана общински съветник във Варна, а след това и заместник-председател на общинския съвет.

През 2007 година Марешки реши да напусне собствената си партия и да основе нова – "Либерален алианс". Негов коалиционен партньор отново бе РЗС.

Марешки традиционно получава голяма подкрепа във Варна. На кметските избори през 2011 година губи след балотаж от Кирил Йорданов. На балотажа срещу Йорданов бизнесменът получи 40.5 % от гласовете. Сега на президентските избори Марешки бе първи във Варна, печелейки 25% от гласовете. В национален мащаб той събра 11.17 процента, класирайки се на четвърто място. За него гласуваха над 400 000 души.

 За президентските избори той създаде гражданско сдружение с името "Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Той си постави за цел след пет години да се превърне в "българския Доналд Тръмп".
vlasti.bg


Коментари

Магарешки

21:09 | 17 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Руска дума! Воля?


Наско

10:14 | 12 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Борба за власт.


LLLL

20:04 | 9 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Той и Мишо Пищова е известен, и Цар Киро е известен и какво?х Нека всяка жаба да си знае гьола и да си кряка само в него.


Спирива

09:47 | 8 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


ДА.Гласувах за теб,заради ниските цени в аптеките и горивата.Не само това,създадох организация,убедих около 2000 души да гласуват за теб,но къде е гаранцията,че това не са трикове за добиране до власт. Да предположим ,че успееш.ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕШ ЛИ МЕРКИ ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО,ЗАПЛАЩАНЕ СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕ;ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА ОТНОСНО ПРАВАТА НА СЪДИИТЕ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЧРЕЗ САНКЦИИ ЗА РЕШЕНИЯТА ПО ДЕЛАТА,СРОКОВЕ И Т.Н. ;НАКАЗАНИЯ И ТО СУРОВИ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИ И ПРАВИЛНИЦИ ОТ ВЛАСТИМАЩИ;ПРОМЕНИ В ПЕНСИИТЕ КАТО ОСНОВНОТО ДА Е СТАЖЪТ,А НЕ ХИТРИТЕ 3 ГОДИНИ И СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА,ДА НЯМА ТАКАВА ГОЛЯМА РАЗЛИКА В ПЕНСИИТЕ;САНКЦИИ И ТО ИМУЩЕСТВЕНИ,ПАРИЧНИ,А НЕ ЗАТВОР ,за да ги издържаме,ЗА НАРУШИТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ;ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТРУДОВА ПОВИННОСТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ,да си изкарват хляба,облекло,консумативи и т.н.;да строят,да създават блага;ЩЕ ПРЕМАХНЕШ ЛИ ПРОБАЦИЯТА И ЗАМЯНАТА И С ПАРИЧНА,ИМУЩЕСТВЕНА, ГЛОБА ;ЩЕ ПРЕМА


Михаил

10:33 | 7 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Марешки няма бъдеще като политик! Хора от бизнеса, които са имали бизнес контакти с фирмите, които той контролира, не намират за коректни в много случаи поведението им! Хората ще разберат рано, или късно за това! Един пример: След като известен период аптеките Марешки продаваха лекарства на дъмпингови цени и набраха много постоянни клиенти, вдигнаха цените и вече не са аптеките продаващи най евтино!


Спирива

09:28 | 8 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Защо вдигна цената на Спирива та?Беше 2,60лв.,сега е 17лв. с отстъпка от ЗК... Не на всякъде аптекарите ти са лоялни...има ги всякакви...


Стругаров

13:10 | 6 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Като наричате този нещастник индустриалец, знаете ли, че това на означава лъжец, гешефтар, прекупвач или герберастко мюре?


Спирива

09:53 | 8 дек. 2016 | Този коментар е на анонимен потребител!


Не така.Ако беше глупав,нямаше да е известен... Хората искат промяна СТИГА ЕДНИ И СЪЩИ УПРАВЛЯВАЩИ.ВСЕКИ НОСИ МАРШАЛСКИ ЖЕЗЪЛ В РАНИЦАТА,СТИГА ДА УМЕЕ...ЩОМ ЗАБОГАТЯВАНЕТО МУ Е ЗАКОННО ,ЗНАЧИ ИМА ДАРБА.НЕКА ДА Е В ПРАВИЛНА ПОСОКА ЗА ОБЩЕСТВОТО...


Ще попаднем в първата тройка, закани се бизнесменът

По темата