Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Код"Лични"

За ченгеджийницата и ведомствените "разследващи" журналисти

12:34 | 14 окт. 2018 | Видяна 220
На снимката: Снимка: Архив

Знам от първо лице как работи ченгеджийницата, когато финнансовия интерес е засегнат. Схемата е:
1. Ченгето си привиква ведомствената "разследваща" журналистика, казва какво трябва да направи, финансира усилието и им гарантира безнаказаност. 
2. "Разследващите", с героизъм присъщ на самия Дзержински,публикуват сглобената от ченгето история и освен че заработват парите, получават и благословията на ченгето да продължава да им поръчва други "разследвания". 
3. Информацията се тиражира от другите нещатни сътрудници, наречени "медии" и предизвиква обществена реакция.
4. Ченгето се самосезира, щото, нали обществото го изисква и следва мачкане на мишената "по устав". 
След време се оказва, че това са лъжи, но това не вълнува никого защото гражданското общество вече си къса ризите по друго "разследване". Интересът на ченгеджийницата е защитен, свободата на словото също. Направо пълен конфиденс! 
Тази матрица се прилага за изработване на голяма част от публичните скандали. Срещу хора, фирми, университети, болници, партии...Понеже винаги сработва, ще продължи да се случва, през цяла мрежа от медии, НПО и политически говорители. Заради моментна слава и/или за пет лева.
На непогрешимите борци за справедливост ще кажа следното:
- Подходът: GP груп са сложили кофти плочки пред "Седмочисленици" и сайта "кравата Милка" пише едни неща, значи че са убили журналист и ако полицията не го потвърди значи ги прикрива защото са Путинисти, не се различава по нищо от подхода: левите либерали формират европейската политика и защитават правата на хомосексуалистите, сайта "Квик" каза че им плаща Сорос,Христо Иванов е ляв либерал, значи е гей. Който не е съгласен е Соросоид.
- Не разбирам, как говориш за медии бухалки, които обслужват икономически интерес и имат политическо представителство и в същото време участваш в схема с такива медии и заемаш политически позиции, които дават на властта легитимно основание да преразпределя икономически интереси с декрет. Строителният бос, който печели от това, почерпи ли вече?
- Когато методите и целите ти са същите като на сегашните, претенцията за алтернатива е лъжа.
- Свободата на словото не е да говориш каквото си искаш, а да говориш истината.

П.П. Когато говоря за ченгета, нямам предвид шефа на криминалната полиция в Русе, а едни други хора. :) И да,важното е че си е свършил работата, а не че има татуировка и часовник. А ако татуто е на AC/DC, два пъти браво! :)

Aвтор: Петър Москов

Източник: Фейсбук

* Заглавието е на редакцията


Коментари

GP груп са сложили кофти плочки пред "Седмочисленици" и сайта "кравата Милка" пише едни неща, значи че са убили журналист

бивш здравен министър в кабинета на Борисов

Още новини от категорията