Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Код"Лични"

За отмъщението и архитектурния терор на ГЕРБ в София

18:07 | 6 окт. 2018 | Видяна 596
На снимката: Снимка: Колаж

Аз пък си мисля, че не е само до корупция. От ГЕРБ просто отмъщават на София и си имат причини за това:

1. Някога са дошли тук от малки населени места и са изпаднали в културен шок; почувствали са се принизени и недокрай разбиращи какво и защо става. За което продължават да са обидени и сега си връщат, защото сега могат.

2. Централните – най-градските квартали на София, никога не прегърнаха нито Борисов (а той много искаше), нито ГЕРБ. Сега и той, и партията му най-сетне са разбрали, че никога няма да получат признание от онези, от които най-много искат такова. И си отмъщават по начина, по който са виждали като малки там, където са расли и са били възпитавани. Може би затова почнаха мъстта преди години с трамваите – символът на столицата.

А можеха всичките години, в които са таяли вражда към София, да ги използват, за да четат книжки, да ходят на театър, да посещават изложби, както и курсове по добри градски обноски.

Не казвам това на принципа „софиянец срещу селяндурите“.

Казвам това като човек, отдавна отписал се от софийското жителство, с което съм роден. Не съм сиреч, голям привърженик на София; но този архитектурен терор, който Фандъкова и ГЕРБ изсипват върху града, минава всякакви граници, мислими и немислими.

*Коментарът е публикуван във фейсбук профила на автора.


Коментари

Някога са дошли тук от малки населени места и са изпаднали в културен шок

Политолог

Още новини от категорията