Vlasti.BG Logo
Властта на думите по-силна от думите на властта

Фалшиви новини

Жълти сайтове измислиха фейк и за "МЕТРО"

15:27 | 19 септ. 2018 | Видяна 130
На снимката: Снимка: Архив

Немската група „Метро“  - един от най-големите играчи в европейската търговия, е наела банката-гигант „Голдман Сакс“ да намери купувач на бизнеса и недвижимите имоти на компанията в България и Румъния. 

Някои български медии днес тиражираха фалшивата новина, че веригата METRO се оттегля от България.

Германската компания Metro Cash&Carry, която е една от най-големите търговски вериги в Европа, е наела американската банка Goldman Sachs, за да намери купувач за имотните ѝ активи в България и Румъния, съобщават румънските издания Ziarul Financiar и Romania-Insider.com. Имотите включват парцели, магазини и други активи, допълват запознати източници, цитирани от изданията.

Metro Cash&Carry, която в България разполага с 13 магазина, смята да продаде имотния си бизнес и след това да наеме площите, така че да продължи да оперира местните си магазини, пишат румънските медии.

"Това са пазарни спекулации и не бих искал да коментирам подобни информации", каза пред Investor.bg Людмил Каравасилев, ръководител на отдел "Корпоративни комуникации" в Метро Кеш енд Кери България. Общата площ на всеки един от магазините на веригата у нас надхвърля 120 хил. кв. м. Тя разполага и с две специализирани бази в Банско и Слънчев бряг.

"Метро Кеш енд Кери" откри първите си два магазина у нас през 1999 г. - в София на бул. "Цариградско шосе“ и в Пловдив, а в момента вече има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.

В Румъния Metro Cash&Carry притежава 30 магазина с обща площ от около 200 хил. кв. м., както и няколко парцела. Стойността на имотното й портфолио в северната ни съседка възлиза на между 400 и 600 млн. евро при средна цена на магазините й между 15 и 20 млн. евро, отбелязва Romania-Insider.

vlasti.bg


Коментари

"Голдман Сакс" търси купувач на имотите им, но концернът остава на пазара и ще работи под наем

Още новини от категорията